I jakt på den mest prisvärda led rampen

I jakt på den mest prisvärda led rampen

Jag har länge varit intresserad av fordonsbelysning och har sedan många veckor tillbaka varit på jakt efter det bästa extraljuset till min bil. Nog för att originallamporna är okej men de kan inte jämföras med de lampor som nu sitter monterade tack vare min eminenta efterforskning.

Jag läste i princip allt som går att läsa när det kommer till vad som är viktigt att tänka på när man väljer belysning till bilen; till exempel att effekten påverkas av bredden på ljusen lika mycket som kastlängden framåt. För att du ska få det bästa extraljuset så är det smartast att kombinera både bred och lång ljusbild på dina lampor.

Någonting annat jag stötte på som jag inte var medveten om var hur viktigt det är med TIR-optik – alltså den teknik i lampan som gör att det inte blir något spilljus där ljuset reflekteras ut i vägrenen eller upp i trädtopparna. Varumärket Seeker är en känd lampa som drar nytta av denna teknik med väldigt goda resultat. Då jag har två bilar så gjorde jag valet att utrusta den ena med extraljus och den andra med en LED-ljusramp. Jag är, som tidigare skrivet, väldigt nöjd med extraljusen, men rampen var någonting i hästväg. Den har en något böjd utformning, så ljuset sprids både brett och långt.

Jag hittade det mesta av min information på bästaledrampen.se som hjälpte mig att klara ut både en och två saker när det kommer till att kunna hitta de bästa produkten i slutändan. Framförallt har densamma sida väldigt plånboksvänliga priser, som inte gör att man ligger och vänder och vrider sig på natten av ånger, utan istället ger dig tiden och lusten att njuta av ditt nya ljus i mörkret.

LED konvertering är på frammarsch

LED konvertering är på frammarsch

Fordonsbelysning är alltid ett intressant ämnesområde att diskutera. Men det är inte bara gamla bilar som kan tänkas ha behov av moderna led lampor. Många nya bilmodeller utrustas med relativt svaga lampor som ofta ersätts med led konvertering. Subaru är en typisk bilmodell som sällan imponerar med sitt billjus oavsett årsmodell medan Volvo på senare år är raka motsatsen. Om du ändå tänkt uppgradera din Volvo (vi förmodar att du har en senare modell) så rekommenderar vi led konvertering från japanska tillverkaren IPF. Det är viktigt att välja konverteringssatser som är E-godkända och klarar en besiktning utan anmärkningar. Även om led konvertering från Philips och Osram är populära i Sverige så är det IPF som är den ledande aktören. Jämför en Volvo med en Fiat så förstår du nog skillnaden mellan konkurrenterna.

Hos Ljusgiganten hittar du ett bra utbud av fordonsbelysning. Här kan du enkelt handla belysning genom att klicka på led lampor bil så får du tillgång till en mängd produkter som extraljus och ljusramper. Många produkter är modellanpassade med det finns gott om universala produkter som passar till samtliga bilmodeller. Det är viktigt att poängtera att man bör undvika lågbudget lampor från internationella webbsidor framförallt när det gäller lampor till bilen på grund av körsäkerheten. Billiga lampor presterar betydligt sämre och bländar ofta medtrafikanter vilket inte är tillåtet.

Om du vill veta mer om fordonslampor så kan du antingen besöka Rigid.nu eller så kan du skicka oss ett mejl så hjälper vi dig så gott vi kan.

Volvo elbil lanseras nästa år

Volvo elbil lanseras nästa år

Det talas mycket om Volvos nya eldrivna bil och det fortsätter att suppra ut detaljer inför lanseringen 2019. Enligt tidningen mestmotor så har det kommit fram nya detaljer kring elbilen och enligt uppgifterna ska den efterlikna Volvos konceptbil 40.2 från 2017. Bilen är ganska kantig utformad och kommer troligtvis bli en halvkombimodell som förväntat. Det skiljer sig inte mycket mellan konceptbilen och produktionsfärdiga XC40 så därför gissar v i att den nya elbilen kommer att efterlikna konceptbilen 40.2.

Läs hela artikel genom att besöka mestmotor.

 

Volvos nya reklamfilm

Volvos nya reklamfilm

Jag gillar gamla Volvo bilar och är en sann volvo entusiast i dess renaste form. Men jag måste erkänna att att de nyare modellerna för Volvo faktiskt är snygga och på något sätt annorlunda. Jag föredrar gamla klassiker före moderna och lyxiga bilar men här måste man ändå ge Volvo en eloge, dom har lyckats fantastisk bra sedan kineserna tog över. XC60 är väl inte någon bil jag skulle tänka mig att köpa men däremot vill jag dela denna reklamvideo med er, man får rysningar. Made by Sweden mina kära vänner… var stolta!