Allt fler bilfabriker satsar på LED lysrör

Volvo, Renault och Audi har sedan länge övergått till energieffektiv led belysning. Nu följer fler tillverkare efter som spanska Seat som väljer att ersätta sina traditionella rör med led lysrör som klarar mer än 50.000 drifttimmar. Företagen räknar med att genomföra stora besparingar genom detta byte och samtidigt höja sitt anseendet för varumärket. Idag vill dom flesta visa att dom bryr sig om miljön och därigenom klassas som ett miljövänligt företag. Men hur hänger detta ihop med led lysrör kanske ni undrar? Led belysning oavsett ljuskälla innehåller inget kvicksilver eller andra farliga metaller som är direkt farligt för människor, djur och natur. Genom att byta ut sina halogen lampor och fluorescerande lysrör så visar man allmänheten att man är en miljömedveten verksamhet. Det finns fler anledningar till många nu väljer led lampor, genom att installera led lysrör så reducerar man koldioxid utsläpp vilket anses vara ett stort klimathot. Som ni märker så var det inget dumt beslut av Seat att följa efter de övriga biltillverkarna och investera i led.

Led lampor blir allt mer förekommande inom industribelysning

Det är inte bara lysrör som ersätts inom industrisektorn utan alla ljuskällor byts i en allt snabare takt ut och ersätts med dess led motsvarighet. Metallhalogen är en annan typisk ljuskälla som ofta byts ut till strålkastare eller high bay lampor med led dioder. Industribelysning drar oerhört mycket ström p.g.a krav på höga ljusflödan och att det är tända och lyser dygnet runt. Genom att ersätta industribelysning med led så kan därför ännu större besparingar genomföras än inom övriga sektorer.