I jakt på den mest prisvärda led rampen

Jag har länge varit intresserad av fordonsbelysning och har sedan många veckor tillbaka varit på jakt efter det bästa extraljuset till min bil. Nog för att originallamporna är okej men de kan inte jämföras med de lampor som nu sitter monterade tack vare min eminenta efterforskning.

Jag läste i princip allt som går att läsa när det kommer till vad som är viktigt att tänka på när man väljer belysning till bilen; till exempel att effekten påverkas av bredden på ljusen lika mycket som kastlängden framåt. För att du ska få det bästa extraljuset så är det smartast att kombinera både bred och lång ljusbild på dina lampor.

Någonting annat jag stötte på som jag inte var medveten om var hur viktigt det är med TIR-optik – alltså den teknik i lampan som gör att det inte blir något spilljus där ljuset reflekteras ut i vägrenen eller upp i trädtopparna. Varumärket Seeker är en känd lampa som drar nytta av denna teknik med väldigt goda resultat. Då jag har två bilar så gjorde jag valet att utrusta den ena med extraljus och den andra med en LED-ljusramp. Jag är, som tidigare skrivet, väldigt nöjd med extraljusen, men rampen var någonting i hästväg. Den har en något böjd utformning, så ljuset sprids både brett och långt.

Jag hittade det mesta av min information på bästaledrampen.se som hjälpte mig att klara ut både en och två saker när det kommer till att kunna hitta de bästa produkten i slutändan. Framförallt har densamma sida väldigt plånboksvänliga priser, som inte gör att man ligger och vänder och vrider sig på natten av ånger, utan istället ger dig tiden och lusten att njuta av ditt nya ljus i mörkret.