om oss!

Jive bildades 2002 av Torbjörn Eriksson tillsammans med Leif Wallin.
"Tobbe" hade sedan en tid tillbaka dragit sig ifrån själva spelandet och hade efter 20 år som bassist och sångare i Per Lundgren`s på 80 talet och Black Jack under 90 talet funnit sig ganska nöjd med turnerande och tyckte sig vara nöjd med detta. Men som man säger - "en gång musiker alltid musiker". "Jive" var arbetsnamnet och det dröjde inte förrän bandet var igång på vägarna.


 

2004 var det dags för det första "I Afton dans" som då gjordes i den "gamla" andan och det resulterade i ännu fler bokade jobb och den första skivan släpptes året efter. 2006 vann Jive Ekebofestivalens 1:a pris för årets band och kort därefter gjordes nästa skivsläpp med hjälp av Kent Liljefjäll som redan varit med och producerat bandets första skiva.2008 gjordes en förändring och Jonas Näslund, f.d. sångare i Mats Bergmans, ville vidga vyerna och Jive antog under året en ny skepnad med Jonas som frontfigur. Det var en kort era för bandet med denna sättning, men som trots allt satte prägel för fortsättningen.

Bandet gjorde ett "I Afton Dans" med denna sättning samt "Dansbandskampen" och ännu en platta släpptes på skivbolaget Kavalkad. 2009 var det återigen dags för Jive att göra ombildning i samband med att Jonas sökte sig söderut till sina hemtrakter.

Bandet består idag av Torbjörn Eriksson, Magnus ödmark, Nils Olsson och Benny Hedlund.
Fortsättningen är naturligtvis oskriven men ett är säkert att det fortfarande är en spännande upplevelse att se och höra Jive!